Hoe kun je het aardse leven beter rechtvaardigen dan met het scheppen van schoonheid.

Castiglio

FroeFroe en B.O.X (Baroque Orchestration X)

- UITVERKOCHT -

Een verhaal vol van eigenwijze broederliefde, varkens en romantiek onder een deken van hemelse melodieën

DIVA speelt tegen de achtergrond van het 18 de -eeuwse Italië. De kerk was lange tijd, de enige werkgever van musici, componisten en zangers. De kerk "maakte" de beste koorknapen en castraten voor de hoge stemmen.  En toen kwam de opera, het muzikaal festijn van de bourgeoisie, de rijken en de koning. Zij hadden ook hun Diva's, vrouwen met de juiste vormen die de castraten van de troon duwden. 
In die wereld van muziek groeien ze op, de tweelingsbroers Angelo en Ricardo Brossi, onafscheidelijk en heerlijk arrogant.

In de jaarlijkse talenten wedstrijd voor koorknapen schittert de jonge Angelo. Hij wist dat hij de beste was.
Zijn ouders krijgen een mooie transfersom en hij gaat naar het klooster waar hij een conservatorium opleiding krijgt. Ricardo mag mee. Samen delen de tweelingbroers keiharde discipline, maar ook succes en liefjes. Voor dat laatste worden ze verketterd en ze vluchten naar Parijs. Daar in de opera, worden ze uit elkaar getrokken door gedrevenheid en ambitie. Angelo dumpt zijn broer als componist. Tot dan zong Angelo enkel zijn muziek maar de grote Georg Friederich Händel wil een opera schrijven voor een castraat in opdracht van de Zonnekoning. Angelo waant zich de enige uitverkorene. 

Figurentheater in combinatie met hemelse stemmen voor super schone en warme avonden in deze donkere tijden... (Geïnspireerd op de Belgische film “Farinelli”, het boek "Stem" van Daan Esch, "Melodiën" van Krausser en inbreng van de spelersgroep.) 

Naast Justin Bourgues van Tsar B, ondersteunt B.O.X Baroque Orchestration X de voorstelling in muziekkeuze, arangementen en ensemble vorming. Samen met hen brengen wij u een muzikaal verhaal; spannend, verrassend en toch helder en ontroerend.

Muzikanten: (Beats, Viool, Cello, Theorbe, Luit, Zang): Justine Bourgues (Tsar B), Nelle Bogaerts (Lili Grace) of Nele Gilis, Pieter Theuns of Thomas Langlois (B.O.X Baroque Orchestration X)
Acteurs, poppenspelers en zangers: Filip Peeters, Dimitri Duquennoy, Dries De Win, Koen Swanenberg, Berthe Kilozo, Serge Kakudji, Heleen Haest en Thais Scholiers
Auteurs: Dimitri Duquenonoy, Dries De Win en Filip Peeters 
Regie: Marc Maillard
In coproductie met B.O.X Baroque Orchestration X en Per Podium met steun van de Vlaamse Gemeenschap en Tax Shelter van de Belgische federale overheid

Trailer openluchtversie Diva