De beste scènes uit 'Gitte' zijn pareltjes van precisie waarin de poppen moeiteloos versmelten met de geprojecteerde beelden en de livemuziek van kamerorkest I Solisti.

Gilles Michiels

FroeFroe

De locatie van Gitte wijzigde. De voorstelling gaat door bij het ARSENAAL/LAZARUS.

Een meisje wordt een vrouw tussen twee werelden in of hoe het is om nergens bij te horen.

In 1572 wordt Gitte door haar moeder achtergelaten bij het weeshuis. Ze is op dat moment vijf jaar. Haar vader kent ze niet, het enige wat ze van hem heeft, is een halsketting met een Spaans zegel aan. Ze blijkt aanleg te hebben voor het stelen tot ze op een dag betrapt wordt!

Ze wordt gered en vliegt de gevangenis in. Ze staat klaar om terechtgesteld te worden, de brandstapel likt aan haar voeten. En dan bedenkt de rechter zich. Als Gitte werkelijk de dochter is van een Spaanse hertog, kunnen ze haar inschakelen als spionne. Die vader van haar is de Capitano van de oorlogsvloot van de Spaanse legers. Gitte kan kiezen: branden of spion worden voor de protestantse Nederlanden. Ze kiest het tweede. 

Een superspannende, humoristische en poëtische voorstelling, vrij naar het bekroonde boek GALGENMEID van Jean-Claude van Rijckeghem & Pat Van Beirs. Beeldend theater voor tieners met een sterk verhaal als uitgangspunt vol heerlijke visuele en muzikale momenten. Eat your heart out Game of Thrones...

Spel, poppenspel: Julie Delrue, Dries De Win, Mieke Laureys, Filip Peeters, Annelore Stubbe
Muziek: I SOLISTI met Kasper Baele (hobo), Nele Delafonteyne (klarinet) of Tomonori Takeda (klarinet), Francis Pollet (fagot) met Arne Leurentop (gitaar en electronica)
Regie: Marc Maillard
Videocreatie: Stijn Grupping en videorealisatie: Tim Oelbrandt
Techniek licht en klank: Tim Oelbrandt en Jonas De Wulf of Niek Symons
Tekst: Mieke Laureys, Marc Maillard, naar het boek Galgenmeid van Pat Van Beirs en Jean Claude Van Rijckeghem
Poppen:  Patrick en Marc Maillard, Ina Peeters, Astrid Michaelis
Kostuums: Astrid Michaelis
Decor: Bruno Smeyers, Klaartje Vermeulen, Janneke Hertoghs e.a.