Dag in dag uit diezelfde taken, eindeloze herhalingen. Wij blijven gevangen in onze herhaaldelijke werkpatronen. Een straatje zonder eind, wat voor werk doen we eigenlijk?

Senne Driesen

Druk is geen film, maar een beleving. Een nostalgische trip die ons bewust maakt van de eentonige industrialisatie. 

Al langer dan twee jaar werk ik aan mijn masterproject; DRUK.
Ik ben vertrokken vanuit de oerterm film. Door analoog te werken probeerde ik zo dicht mogelijk aan de bron van cinema te komen. Maar, hoe dieper ik begon te graven hoe meer de definitie van film vervaagde. Uiteindelijk werd DRUK helemaal geen film meer, maar eerder een dadaïstische interpretatie daarvan. Een anti-film. Een 'antimatiefilm' als het ware.
Losjes geïnspireerd op de absurditeit van het dadaïsme en de Russische avant-garde. Gewapend met analoge technieken ga ik met DRUK de moderne cinema te lijf. Zo innoveert en verbreedt DRUK de term (animatie)film: een cross-over van verschillende kunstdisciplines.

De fysieke 'antimatiefilm' bestaat uit één exemplaar, uitgebracht op 16mm film en is alleen in het bezit van de 'antimator'. De film zal niet gedistribueerd worden en kan enkel worden bekeken tijdens de bijhorende live performance. Het luister -en prentenboek forceert je DRUK op een andere manier te beschouwen. Door het kijken naar prenten en het luisteren naar de audiofragmenten op vinyl herbeleef je de narratie, de muziek en de film telkens met een andere inslag. DRUK is voor meerdere interpretaties vatbaar doordat het project telkens vanuit een ander standpunt kan worden opgevat.

Live: Senne Driesen en Wouter Souvereyns
Techniek en mixage: Jan Viggria
Regisseur en An(t)imator: Senne Driesen
Acteur: Jiepie Pilair
Componist: Wouter Souvereyns
Narrator: Mich Walschaerts
Grafisch ontwerp: Nele Bollen
Schrijver: Jules Jordens

Crowdfunding