FroeFroe i.s.m. Opendoek

PodVis is een festival voor visuele podiumkunsten en wil kinderen, jongeren en (jonge)makers ook de kans geven om het figurentheater in al zijn aspecten te ontdekken. Samen met Opendoek organiseren we deze driedaagse vorming voor volwassenen. De drie dagen zijn helaas volzet.

 

DAG 1: MOUSSE SPECIAL - POPPEN MAKEN

Droomde je ook altijd al van je eigen bekpop uit mousse? Dan is deze workshop de kans om zelf aan de slag te gaan. Breng een hemd of t-shirt met lange mouwen mee en knutsel je eigen pop. Je vertrekt van een blokje mousse, knipt en plakt, geeft ogen, oren, haar etc. Wil je een stap verder gaan en je mousse pop onverwoestbaar maken? Dan leggen we er eerst een laag latexrubber over en zorgen we dat je maquillage evenzeer onverwoestbaar wordt. Een unieke maakworkshop voor gevorderden.

DOCENT: Patrick Maillard is niet alleen een ervaren poppen-maker, hij gaf ook al tal van workshops en cursussen en weet als geen ander te vertellen over het vakmanschap. Naast poppenmaker is Patrick ook poppenspeler.

DATA: 3 januari 2019

VOLZET!

 

DAG 2: VIDEO EN OBJECTEN-THEATER

Naast poppen, acteurs en live muziek zit er ook heel vaak video in de voorstellingen van FroeFroe. Met objecten, barbiepoppen, trash, maquettes, zelfgemaakte figuren, camera’s en een projector wordt er uniek spel gecreeerd. In deze workshop ga je op ontdekkingstocht in de wereld van het objectentheater en de humor van de toy-manipulation. Een echte mindf*ck, onmiddellijk SmartPhone-ready en Youtube-inzetbaar.

DOCENT: Gert Dupont is al jarenlang poppenspeler bij FroeFroe en als er video in de voorstelling aanwezig is, dan zit Gert daar meestal voor iets tussen. Met objecten, voorwerpen, poppen en veel onzin, creëert hij live videotheater. Daarnaast heeft hij ook zijn eigen theatergezelschap ‘Woelwater’. Onder de vleugels van FroeFroe maakt hij al tal van locatievoorstellingen die jong en oud weten te charmeren. Als hij even niet op de scène staat vind je hem terug in het atelier. Kijk, doe en leer, een workshop even uniek als de twee andere.

DATA: 4 januari 2019

VOLZET!


DAG 3: POPPEN BESPELEN

Ben je nieuwsgierig naar hoe een pop tot leven komt en wou je dit ook zelf heel graag beheersen? Dan is dit de workshop voor jou. Een pop manipuleren is vakmanschap. Het is een stuk stof, een prop rubber, een paar pingpongballen of een gewone sok (denk maar aan Kermit De Kikker) en toch kan je hiermee mensen Beroeren. Hen doen lachen, bang maken, huilen. Deze top poppenmanipulatoren geven je een waanzinnige workshop. Je mag zelf eigen poppen mee brengen maar er staan ook tientallen FroeFroe poppen ter beschikking. Het zal er heftig aan toe gaan. Je zal niet gespaard blijven maar je zal gelouterd en barstensvol talent en levensvreugde, de zaal verlaten. Dit is geen gewone cursus, dit is een belevenis, een dag om nooit te vergeten.

DOCENTEN:

Koen Swanenberg speelde mee in tal van voorstellingen bij FroeFroe en gaf honderden workshops poppenspel op de scholen. Annelore Stubbe is actrice en is sinds enkele jaren ook poppenspeelster bij FroeFroe. Zij gaf eerder al workshops bij WISPER. Samen vormen ze een goed team en leren ze jullie alle kneepjes van het vak.

DATA: 5 januari 2019
VOLZET!

 

ALLE CURSUSDAGEN

UREN: 10u tot 16u

PRIJS: €40 per dag, €100 voor 3 dagen, OD lid: €35 per dag, €85 voor 3 dagen (incl. lunch)

LOCATIE: Academie Mechelen, Minderbroedersgang 5, 2800 Mechelen

INSCHRIJVEN: Mailen naar vorming@opendoek.be