Gedachtegang

Grote borsten en een smalle taille, of brede schouders en stevige kuiten. Dat zijn de ideaalbeelden voor vrouw en man die de maatschappij ons voorhoudt. Maar waarom eigenlijk? En wat gebeurt er als je gaat rommelen met die normen? Als je de dingen in een ander perspectief zet?

In de circusperformance Distort the body stelt het gezelschap GEDACHTEGANG op een absurde manier de gendernormen in vraag. Kan je een handstand doen met een grote boezem of een strakke jurk? Kan je nog normaal stappen met opgefokte beenspieren? Door te spelen met vormen, poses en kledij maakt de voorstelling je als toeschouwer bewust van je eigen verwachtingen rond gender. Het duo wil zo de clich s over mannen en vrouwen overstijgen en de mens weer centraal zetten.

GEDACHTEGANG is het duo Jakobe Geens en Margot Jansens. Geens is circusartiest en pedagoog. Ze studeerde aan AcaPa, de circusschool in Tilburg en DOCH in Stockholm. Jansens is actief in het circusveld in veel verschillende functies maar legt zich voornamelijk toe op dramaturgie. De in het oog springende kostuums zijn ontworpen door de Zweedse Linnea Mattei, pianist en producer Aram Abgaryan verzorgt de muzikale ondersteuning.